Skip to content

Hoe gaan we het doen?

Onze MOLLENVANGERS zitten verspreid in ons ondergrondse Mollenterritorium. Zij zijn tot op het bod gemotiveerd om potentiële mollen te (ont)vangen en te instrueren hoe (en waarom) hun lessen en opdrachten zo te ontwerpen dat kinderen hun creativiteit onbeperkt kunnen inzetten. En prettig bijverschijnsel: het werkt door op leerkrachten zelf.

Mollenvangers zijn te boeken als workshopleiders en als sprekers.

MOLLEN zijn leerkrachten (of directeuren, of IB-ers, of onderwijsassistenten, of bestuurders, of ouders… of…) die het Mollenterritorium (heimelijk) hebben bezocht door het volgen van een workshop. Zij zetten daarna hun lessen en opdrachten om in creatieve feestjes en krijgen toegang tot het Onderwijsmollennetwerk. Met exclusief voordeel, beloofd. Want een beetje geheimzinnigheid vinden wij wel vermakelijk.

Natuurlijk zijn er ook MOLLEN die dit niet nodig hebben en van nature al weten hoe ze hun MOL-capaciteiten in moeten zetten. Ben jij dat? Het delen van jouw (les)idee is je toegangsticket tot het territorium!

Past dit niet bij je, dan kun je ook altijd nog Mollen-VOLGER worden op social media. Ook daar zijn we actief en kun je ons steunen door te liken en berichten te delen… eh… te vermenigvuldigen… whatever. Of je kijkt gewoon goed rond in jouw school, want wie weet… is je collega een MOL… Maar dan ben je wel buitenstaander. Zonde.

Jij kiest.

Daarnaast beschikken wij over een JUNIORMOL-afdeling. Onze Juniormollen sturen ons bij waar nodig, reflecteren en denken met ons mee en vertegenwoordigen de groep waar wij het voor doen! Bovendien komen zij zelf met ideeën die wij dan weer mogen uitwerken.
Wij mogen altijd aankloppen bij hen om onze ideeën te toetsen. Zonder cijfer, dat wel.

O ja, en dan die duizenden MINI-mollen nog. Op elke school lopen er tientallen tot honderden rond, meestal in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. Luister eens naar hun ideeën…