Skip to content

Hey jij daar! 

Jij was toch een beetje nieuwsgierig hè, toen je die QR- code scande? Je bent beland in een Molshoop. Niet zomaar een Molshoop, maar in dé creatieve Molshoop van de Onderwijsmollen!

Hier, in ons gangstelsel onder het onderwijsland staan steeds nieuwe creatieve opdrachten en challenges. Doe jij mee?!Onderwijsmollen!

Ben je benieuwd geworden naar de Onderwijsmollen? Druk dan op de knop hiernaast. 

 

20-03-2023

Weet je waar onze Paraceta-mol hoofdpijn van krijgt? Allover serieusheid en geklaag. Deze mol is gek op humor en onbevangenheid. Wij ook. Goed voor de creativiteitsontwikkeling!

En eerlijk is eerlijk: deze oefening is gejat. Wel hier en daar een beetje van onszelf in gemixt (want creativiteit is ook veranderen, combineren en naar je eigen hand zetten), maar in dit geval is dat minimaal en gaan alle credits gaan naar een Instagrampost van @felixonderwijs.

Gewoon, omdat ie zo leuk  is!

12-03-2023

Plastic doppen… je vindt ze overal, op plekken waar ze niet horen. Als je nu deze plastic doppen nu bewust op plek neerlegt of hangt waar ze niet horen, maar wel passen. Horen ze er dan nog steeds niet? Food for thought! 

04-03-2023

Deze week aandacht voor een persoon die overdag door het leven gaat 'Tante T', maar in het weekend verandert in de IMPRO-MOL. 

LEF! om Stralend te Falen

Weet je wie meesters zijn in het erkennen van hun fouten? Improvisatie-acteurs! Als je immers geen script hebt en je moet alles met je medespelers improviseren, weet je zeker dat er iets mis kan gaan. Daarom oefenen deze acteurs om STRALEND te FALEN.

Om stralend te falen heb je LEF! nodig. Genieten van de fouten die je maakt, of het nu op het podium is of in het gewone leven, is voor jezelf én je omgeving een verademing.

Impromol Tessa Vugts heeft een box vol spelkaarten ontwikkeld die je je groep kunt gebruiken om meer met Spelend Leren te doen door middel van improvisatietheater. Deze drie LEF! regels zijn hierbij heel belangrijk:

Laat de ander stralen!

Zeg ja En…

Durf te Falen!

Hierbij een spelvorm om met je groep te doen: Billy Billy Bob! Een spel waar fouten maken centraal staat en je juist wordt beloond als je een fout maakt! Speel je mee?

Wil je meer informatie over LEF! kijk dan op www.lerenmetlef.nl of stuur een berichtje naar info@lerenmetlef.nl .

28-02-2023

Oké. Het zonnetje komt er steeds vaker door. De mollen komen dus weer wat vaker bovengronds. Het is weer tijd om te mollen! Niet kapot maken, nee: met mollen bedoelen we iets positiefs. Eigenlijk is het een compleet nieuw werkwoord.

Goed, nu het leuke. Als je op onze manier molt, dan mislukt er nooit iets! Kijk: in ons Onderwijsmollen woordenboek bestaat het woord 'mislukken' niet. De enige beschrijving die we kunnen bedenken bij mislukking is 'gebrek aan creativiteit', of: 'geen fantasie'. 

Kan je eigenlijk iets expres laten mislukken? Of is het dan juist wél weer gelukt? Misschien moet dat eens met Filofreek besproken worden… in ieder geval: check vooral deze lesbrief, om uit te voeren in de klas. Of op elke andere geschikte locatie. Deze opdracht is gedoemd om te lukken!